Sandwiches
500 g. bloem
225 g lauwe melk
75 g margarine
50 g suiker
35 g verse gist
9 gram zout
1 eierdooier
- Los de gist op in de lauwe melk
- Meng de opgeloste gist en het ei onder de bloem
- Voeg suiker en zout toe. De margarine voeg je toe wanneer alle bloem met het vocht is vermengd
- Bol het deeg op, dek het af en laat 30 min. rijzen
- Sla het deeg
- Verdeel in porties van 50g. en bol deze op
- bolletjes afgedekt 10 min. laten rijzen
- Leg de bolletjes met sluiting naar boven en druk plat
- rol en span ze op, maak ze met beide handen lang door te rollen
- Let met sluiting naar beneden op bakpapier
- Dek opnieuw af en laat 50 min. rijzen
- Smeer in met eigeel en laat 10 min. onafgedekt rijzen
- 8 min. bakken op 230°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten