zaterdag 3 maart 2012

Geslaagd pizzarecept

Na het eerste brood volgde ook al snel de eerste pizza. Enkele familieleden waren uitgenodigd voor de 'officiële inhuldiging' van de oven.

Ik volgde het recept van Pepe Giacomazza, een echte aanrader:

Ingrediënten voor 6 pizza's:
1 kg bloem
500 ml water
90 gram verse gist
10 eetlepels olijfolie
5 koffielepels zout
5 snuifjes suiker

De bereiding is heel simpel: De gist oplossen in de helf van het water. Het water met de gist en de overige ingrediënten mengen. Er wel voor zorgen dat het zout niet in contact komt met de gist. Nadien de andere helft water erbij doen. Eens alles goed gemengd, het deeg ong. 40 min. laten rijzen.
Verdeel het deeg in 6 bollen van ong. 250 gram.
Die bollen laat je opnieuw rijzen. Ditmaal wel in de ijskast.
Je kan eventueel ook enkele bollen invriezen.

Na het instoken de dag voordien kwam de grote test eraan. De oven werd warm gestookt tot 400°C. De koepel zag wit dus hoog tijd om de pizza's er in te steken. Een heel spannend moment. Zeker de timing hield ik nauwlettend in het oog. Tijdig de pizza eens draaien om aanbranden te voorkomen. Je kan die oven op dat moment geen seconde uit het oog verliezen. Zo'n pizza heeft slechts enkele minuten nodig.
Nu gingen er twee pizza's tegelijk in de oven. Volgende keer is het oefenen om er vier tegelijk te kunnen bakken :)

2 opmerkingen:

  1. "Enkele" andere familieleden kijken alvast uit naar een volgende proeverij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er weer allemaal fantastisch uit!
    Reactie van Marc, haha wat ziet mijn oog? een potje met water in de oven!!!
    Wanneer mogen we de pistolets op zondagmorgen komen afhalen?
    Doe zo voort mijn zoon u bent op goede weg

    BeantwoordenVerwijderen